Anmeldelse
Læsetid: 6 min.

157 forfatterskaber anbefales og præsenteres med kærlighed

Læsehest og litteraturprofessor Anne-Marie Mai deler ud af sine læsefrugter med upolemisk generøsitet
Anne-Marie Mais greb om de mange værker er at følge Umberto Ecos eksempel ved at opregne lister. Værkerne fordeles på ni lister med overskrifter som »Samfundsforandringer«, »Lyrik og verdenslitterær poetik« og »Historiske fortællinger«.

Anne-Marie Mais greb om de mange værker er at følge Umberto Ecos eksempel ved at opregne lister. Værkerne fordeles på ni lister med overskrifter som »Samfundsforandringer«, »Lyrik og verdenslitterær poetik« og »Historiske fortællinger«.

Finn Frandsen

Kultur
22. april 2022

Svagt husker jeg en scene fra Wim Wenders’ aparte mesterværk Million Dollar Hotel (2000), hvor karakteren Eloise (Milla Jovovich) i løs parafrase siger til Tom Tom (Jeremy Davies): Hvordan vælger man, hvilken bog man skal læse, når der er så mange? Godt spørgsmål – og i den virkelige verden er mængden endda stigende.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her