Anmeldelse
Læsetid: 6 min.

’A Kid in the Newsroom’ er en velskrevet skildring af Carl Bernsteins første år i journalistikken

Han blev verdensberømte for afsløringen af Watergate-skandalen, men det hele startede, da 16-årige Carl Bernstein trådte ind på avisen The Washington Evening Star. Det er der kommet en utrolig underholdende bog ud af
Carl Bernstein husker sine første år som journalist minutiøst og har beskrevet dem levende i erindringsbogen.

Carl Bernstein husker sine første år som journalist minutiøst og har beskrevet dem levende i erindringsbogen.

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Kultur
22. april 2022

Han var 16 år gammel, da han første gang trådte ind på en redaktion. Han havde sparet 45 dollar sammen til et cremefarvet sommerjakkesæt. Så synes han, at han var klædt på til at virkeliggøre sin drøm om at komme ind i journalistikkens forjættede land. Året var 1960. Stedet var Washington, D.C. Dwight Eisenhower var præsident, Richard Nixon var hans vicepræsident, som håbede at slå en demokratisk opkomling ved navn John Fitzgerald Kennedy til valget i november samme år.

Den 16-årige Carl Bernstein gjorde sin entré på avisen The Washington Evening Star som deltidsbud. Han skulle jo færdiggøre sin skolegang. Det lykkedes aldrig helt. Det gjorde det med journalistikken til gengæld. Så meget, at Bernstein (og Bob Woodward) vandt Pulitzerprisen og blev verdensberømte for deres afsløringer af Watergate-skandalen, som fældede præsident Nixon. I dag er 77-årige Bernstein med egne ord »den eneste journalist på et nationalt medie i USA uden en collegeuddannelse«.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her