Anmeldelse
Læsetid: 7 min.

Alle får satirisk smæk i svensk serie om midaldrende kvinders seksualitet

Det syder af seksuel frustration i den svenske serie ’Lust’ om midaldrende kvinders seksualitet. Forløsningen er størst, når den politiske korrekthed og sociale tabuer får en høj dosis selvironi
Udover at handle om kvinder over 40, der har en seksualitet, er der ikke meget ’Sex and the City’ over svenske ’Lust’ – og godt det samme.

Udover at handle om kvinder over 40, der har en seksualitet, er der ikke meget ’Sex and the City’ over svenske ’Lust’ – og godt det samme.

Robert Eldrim

Kultur
8. april 2022

Sex er en motorvej til sundhed, lyder postulatet i den svenske serie Lust på HBO. Den motorvej kører serien på med 140 kilometer i timen, når den skildrer midaldrende, kvindelig sexlyst (gys!).

Ideen til serien kommer fra de fire skuespillere i hovedrollerne, Sofia Helin, Anja Lundqvist, Julia Dufvenius og Elin Kling, som var utilfredse med, at de roller de fik tilbudt, efter de blev 40, manglede seksualitet. De blev enige om, at den bedste måde at formidle alle de ufortalte historier på var komedien. Det er forfriskende og befriende at se en svensk serie, der hæmningsløst skruer op for selvironien og komikken, der dog har tendens til at træde lidt for hårdt på komikspeederen og styre direkte ind i platheden.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Henrik Nissen

Jeg er godt nok underholdt!