Anmeldelse
Læsetid: 3 min.

’Fantastiske skabninger: Dumbledores hemmeligheder’ er en både morsom og melankolsk film

’Fantastiske skabninger: Dumbledores hemmeligheder’, den tredje film om magizoologen Newt Scamander og hans kamp mod den onde troldmand Grindelwald, er en god og betimelig film om at bekæmpe fascisme og xenofobi
Mads Mikkelsen spiller troldmanden Grindelwald, der engang havde et forhold til Jude Laws Dumbledore, i ’Fantastiske skabninger: Dumbledores hemmeligheder’.

Mads Mikkelsen spiller troldmanden Grindelwald, der engang havde et forhold til Jude Laws Dumbledore, i ’Fantastiske skabninger: Dumbledores hemmeligheder’.

SF Studios 

Kultur
7. april 2022

Titlen lyver ikke: Albus Dumbledore (Jude Law) har mange hemmeligheder, og nogle af dem kommer for en dag i den tredje Fantastiske skabninger-film, der har undertitlen Dumbledores hemmeligheder. En af de største er, at han og filmenes hovedskurk, troldmanden Gellert Grindelwald (Mads Mikkelsen, der gør det aldeles fortrinligt i en rolle, han har overtaget efter Johnny Depp), engang var elskere. Som unge troldmænd forelskede de sig, indgik en blodpagt og erklærede, at de sammen ville forandre verden.

Problemet var, at hvor Dumbledore ville gøre det på fredelig vis og med respekt for de ikke magiske menneskers verden, der eksisterer side om side med heksenes og troldmændenes, ja, så ville Grindelwald rense ud og bygge en raceren verden kun for dem med magiske evner.

Denne fascistoide tankegang har Dumbledore og Fantastiske skabninger-filmenes egentlige hovedperson, magizoologen Newt Scamander (Eddie Redmayne), og hans venner bekæmpet i de to første film – der foregår i noget, der ligner 1930’erne – hvorfor Grindelwald nu er eftersøgt i den magiske verden for sine morderiske forbrydelser.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her