Anmeldelse
Læsetid: 3 min.

’De forbandede år 2’: Dilemmaparaden er tilbage

Der er rigeligt med nazismerelaterede dilemmaer og gode intentioner at drøfte, når man har set efterfølgeren til Anders Refns drama om besættelsestiden. Men fordi det er så tydeligt, hvorfor karaktererne gør, som de gør, behøver man aldrig rigtigt at aktivere sin indlevelsesevne
Som så mange andre i Anders Refns lovligt vidtfavnende andenverdenskrigskrønike ’De forbandede år 2’ havner de to halvsøskende Helene (Sara Viktoria Bjerregaard) og Michael Skov (Gustav Dyekjær Giese) på den forkerte side af historien, selv om de ikke som sådan går helhjertet ind for nazismen.

Som så mange andre i Anders Refns lovligt vidtfavnende andenverdenskrigskrønike ’De forbandede år 2’ havner de to halvsøskende Helene (Sara Viktoria Bjerregaard) og Michael Skov (Gustav Dyekjær Giese) på den forkerte side af historien, selv om de ikke som sådan går helhjertet ind for nazismen.

Scanbox

Kultur
21. april 2022

»Suppedasen!« Elektronikfabrikant og kollaboratør Karl Skov (Jesper Christensen) vrænger ad det ord, en af hans indflydelsesrige venner fra den danske magtelite lige har brugt om den situation, han befinder sig i. Karl Skov sidder i suppedasen, fordi han af hensyn til det firma, han selv har bygget op fra grunden, og dets ansatte har valgt at samarbejde med den tyske besættelsesmagt. Den beslutning traf han allerede i første del af Anders Refns stort anlagte drama fra 2020 om de mange dilemmaer, familien Skov fra Vedbæk kommer ud for under Anden Verdenskrig. På to en halv time fik den første film skildret besættelsestiden fra 9. april 1940, hvor tyske tropper forstyrrede Karl og hans elskede kone, Evas (Bodil Jørgensen), sølvbryllup til 1943, hvor adskillige af familiemedlemmernes liv er for evigt forandrede.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her