Anmeldelse
Læsetid: 6 min.

Med den fremragende ’We Own This City’ vender David Simon tilbage til sin hjemmebane, Baltimore

Det amerikanske samfund har i serieskaberen David Simon fået den kronikør, det fortjener. I hans nye miniserie med dokumentarisk forlæg skildrer han ligesom i ’The Wire’ Baltimores politi, så man ikke kan være i tvivl om, hvor dybt problemerne her stikker
'We Own This City' handler om en civilklædt politienheds storhed og fald i Baltimore, USA. Den såkaldte Gun Trace Task Force foretog et væld af anholdelser og konfiskerede mange våben og meget narko, men samtlige ni medlemmer blev i 2017 dømt for at stjæle, lyve, plante beviser, svindle med overtidsbetaling og ikke mindst brutal opførsel.

'We Own This City' handler om en civilklædt politienheds storhed og fald i Baltimore, USA. Den såkaldte Gun Trace Task Force foretog et væld af anholdelser og konfiskerede mange våben og meget narko, men samtlige ni medlemmer blev i 2017 dømt for at stjæle, lyve, plante beviser, svindle med overtidsbetaling og ikke mindst brutal opførsel.

HBO Nordic

Kultur
26. april 2022

I en sjov sketch, der giver sig ud for at være en reklame for en musicaludgave af den tidligere kriminalreporter David Simons skelsættende tv-serie The Wire (2002-08) om USA’s forfejlede krig mod narko, stiller alle dem, der spiller politifolk, sig op på en række og synger en sang, der er alt, alt for abstrakt formuleret og fuld af mangestavelsesord til at fungere som sang. Oversat til dansk lyder den sådan her:

»Der er komplekse problemer / som er indlejret i statens bureaukratiske institutioner / men der er ikke nogen at bebrejde / for det er en bred vifte af personlige interesser, der er i konflikt med hinanden på en måde, der underminerer det overordnede system.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Morten Balling

Must see!

Til dem som (endnu) ikke har set The Wire: I mangler et flueben på jeres Bucket List.

Anders Olesen, Anders Reinholdt og erik pedersen anbefalede denne kommentar