Anmeldelse
Læsetid: 3 min.

Den internationale supergruppe Absent in Body har skabt en tungmetallisk totem til tiden

Med insisterende trommer, ætsende industrielle lydflader og masser af mørk atmosfære er debutalbummet »Plague God« en grumt god lytteoplevelse
Kultur
26. april 2022
Med insisterende trommer, ætsende industrielle lydflader og masser af mørk atmosfære er debutalbummet »Plague God« en grumt god lytteoplevelse

PR Foto

På papiret ligner den en rigtig supergruppe, den albumaktuelle kvartet Absent in Body, som tæller garvede kræfter fra både belgiske Amenra, amerikanske Neurosis og brasilianske Sepultura. Tre bands, der på hver deres måde har skubbet til den tunge metals grænser. Når man sætter debutalbummet Plague God på, føles det bestemt ikke som et hyggeligt sideprojekt, hvilket ordet supergruppe ellers let kan skabe associationer til. Ja, hygge er i det hele taget et ord, der ligger meget langt fra musikken, der mest af alt føles som et mørkt ritual eller en vandring gennem sjælens rædsler. Projektet er da også ladet med åndelige referencer, fra selve bandnavnet – hentet fra et Paulus-citat – til titler som »In Spirit In Spite« og selvfølgelig albumtitlens pestbefængte gud.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her