Anmeldelse
Læsetid: 3 min.

’Jesus’ søn’ er et smukt eksempel på amerikansk novellekunst

Denis Johnsons noveller kredser om en hovedvej og en by i Midtvesten og knyttes sammen af en fortæller, der afvikler brudstykker af sin historie med en misbrugers sentimentalitet og en nærmest religiøs intensitet
Denis Johnson døde i 2017 og havde inden da skrevet både skuespil, nonfiktion, digte, noveller og romaner.

Denis Johnson døde i 2017 og havde inden da skrevet både skuespil, nonfiktion, digte, noveller og romaner.

Cindy Lee Johnson

Kultur
29. april 2022

Denis Johnsons Jesus’ søn har alt, hvad der kræves af et kultdyrket værk: De elleve løst sammenhængende noveller handler om desperate og fortabte sprittere, forbrydere, boksere, prostituerede og narkomisbrugere i trøstesløse kulisser, der er kraftigt inspireret af Johnsons egne unge år som junkie. Titlen er hentet fra Velvet Undergrounds Heroin – »when I’m rushing on my run/And I feel just like Jesus’ son« – og det er tydeligt, at fortælleren ofte har været for omtåget af stoffer til i dag at kunne huske, hvordan tingene i sin tid egentlig hang sammen, eller om de overhovedet hang sammen. Indimellem lyder det, som letter han sit hjerte ved et møde i Anonyme Alkoholikere efter at have drukket for meget kaffe.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her