Anmeldelse
Læsetid: 4 min.

’Maddiker’ byder på rasende, rå kvinder, der kun bliver frækkere med alderen

De rå skuespillere Bodil Jørgensen, Jannie Faurschou og Rikke Wölck spiller kvindevreden og kvindesolidariteten frem i den stærke eksistensforestilling ’Maddiker’ på Folketeatret. Med grånende parykker og masser af livsappetit
Bodil Jørgensen, Jannie Faurschou og Rikke Wölck slipper både de rasende ord og de grå lokker løs i den kloge og skægge kvindeforestilling ’Maddiker’ om at blive ældre – og om at blive vred.

Bodil Jørgensen, Jannie Faurschou og Rikke Wölck slipper både de rasende ord og de grå lokker løs i den kloge og skægge kvindeforestilling ’Maddiker’ om at blive ældre – og om at blive vred.

Thomas Petri

Kultur
20. april 2022

»Hvad er det, der gør, at vores kultur ikke anerkender alder?« 

Sådan spørger de tre powerkvinder vredt hinanden: Skuespillerne Bodil Jørgensen, Jannie Faurschou og Rikke Wölck i Folketeatrets Maddiker. Og så vælter det ellers frem med deres beske oplevelser i denne temperamentsfulde forestilling om at blive gammel.  

Vi følger de tre veninder over flere årtier – »fra sølv til rottegråt!« – fra de er i 60’erne og frem til 80’erne eller 90’erne. Vi mærker deres gamle venskabs tålmodighed ligge neden under alle deres urimeligheder. Og vi mærker, hvordan disse veninder holder af hinanden. Måske mere, end de nogensinde har elsket deres kærester.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Knud Raasthøj

Æv, ærgerligt med den positive anmeldelse nu, hvor provins-turneen er overstået. Den herlige forestilling ville jeg gerne ha set her i Odense, hvor den opførtes allerede 14. marts. Selvfølgelig kunne jeg bare ha orienteret mig på forhånd, men gode anmeldelser fremmer motivationen. Helle Molin.

jens christian jacobsen

’...rasende, rå kvinder, der kun bliver frækkere med alderen.'
Kan vi lige få Anne Middelboe til at uddybe den betragtning?

Sjældent har jeg moret mig så godt. Spot on! Og så spiller de røven ud af bukserne de tre seje sild.

Jeg havde billet i Svendborg og glædede mig. Min forestilling blev en af de aflyste.
Med næsten en måneds forsinkelse læser jeg her, hvor god en forestilling jeg gik glip af. Mon ikke der er en god forestilling nr 3 i Rikke Wølck.