Anmeldelse
Læsetid: 4 min.

’Miss Viborg’ er lige så lun og forsonlig som de Morten Korch-film, hovedpersonen elsker

’Miss Viborg’, Marianne Blichers debutfilm om gnavne mennesker med hjerter af guld fra Viborgs underklasse, er et charmerende bud på dansk feelgoodfilm, men døjer med en fortænkt og klodset fortalt historie
Førtidspensionisten Solvej (Ragnhild Kaasgaard), der pusher piller fra sin elscooter, og den uregerlige nabopige Kate (Isabella Møller Hansen) viser sig at være lige, hvad de hver især har brug for i Marianne Blichers sympatiske debutfilm, ‘Miss Viborg‘.

Førtidspensionisten Solvej (Ragnhild Kaasgaard), der pusher piller fra sin elscooter, og den uregerlige nabopige Kate (Isabella Møller Hansen) viser sig at være lige, hvad de hver især har brug for i Marianne Blichers sympatiske debutfilm, ‘Miss Viborg‘.

Scanbox

Kultur
7. april 2022

Marianne Blicher kaster i sin debutfilm, Miss Viborg, et umanerligt kærligt blik på de mennesker, der bor dør om dør i almennyttige boligblokke, og som muligvis gemmer sig bag gnavne facader og opfører sig uperfekt, men alligevel har hjerter af guld og en dyb trang til at hjælpe hinanden, når det brænder på.

Sådan nogle mennesker er den ældre kvinde Solvej (Ragnhild Kaasgaard) og genbopigen Kate (Isabella Møller Hansen), hvis umage venskab er filmens omdrejningspunkt. Solvej bor i en stuelejlighed i en ydmyg del af Viborg med sin hund, Poul Reichhardt, og får tiden til at gå med at køre rundt på sin elscooter og sælge piller til folk. Derhjemme dyrker hun fortiden, som den træder frem af hendes scrapbog og af de Poul Reichhardt-film, hun ser, og den guldalderdansktop, hun hører.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her