Anmeldelse
Læsetid: 4 min.

Putins favoritrolle i ’Animal Farm’ er indlysende

Elisa Kragerups eminente teaterfortolkning af George Orwell’s roman ’Animal Farm’ på Betty Nansen Teatret rammer krigens uundgåelighed. Med smerte og sult – og masser af mudder
Elisa Kragerups fortolkning af ’Animal Farm’ på Betty Nansen Teatret bliver til en uhyggeligt aktuel teaterforestilling om trangen til at føre krig – og til at udnytte dem, der forstår at dyrke jorden og udføre det hårde arbejde. Her Tina Gylling Mortensen som herskeren.

Elisa Kragerups fortolkning af ’Animal Farm’ på Betty Nansen Teatret bliver til en uhyggeligt aktuel teaterforestilling om trangen til at føre krig – og til at udnytte dem, der forstår at dyrke jorden og udføre det hårde arbejde. Her Tina Gylling Mortensen som herskeren.

Camilla Winther

Kultur
5. april 2022

Da tæppet går ned, har man egentlig bare lyst til at krybe op i al mudderet i denne Animal Farm og stryge de mishandlede dyremennesker lige så stille over håret. For det er næsten ikke til at holde ud at se denne brutale krigsforestilling med den åbenbart uafvendelige fortælling om menneskets trang til at slås – og slå ihjel.

Animal Farm på Betty Nansen Teatret indkapsler fysisk det krigshelvede, som George Orwell beskrev i sin roman ved Anden Verdenskrigs afslutning i 1945 – romanen, der også har den danske titel Kammerat Napoleon. Forestillingen rammer symbolikken i det krigshelvede, som Putin nu har påført befolkningen i Ukraine: erkendelsen af, at mennesket af natur er skruppelløst. Og at mennesket instinktivt manipulerer med sine medmennesker, så de mest brutale typer ender med at få magten ved hjælp af løgne og våben.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Inger Pedersen

Sådan!
Det var på tide.

Lad os spare sammen til at give alle Bestemmerne en gratis billet til forestillingen - det er jo ikke bare Putin, vel?

uffe hellum, Ervin Lazar og Alvin Jensen anbefalede denne kommentar

Glæden ved at have magt over andre mennesker, det at være "competitive", bliver af for mig helt uforståelige grunde set som et "positivt" træk.

Jeg mener, at det er et udslag af ikke at kende forskel på dit og mit, at ønske at udnytte andre mennesker, i grel modsætning til glæden ved at dele en vision, så andre selv beslutter at hjælpe.