Anmeldelse
Læsetid: 3 min.

Roman om klimakrisen er svær at blive revet med af, men god at debattere med

Den sikreste vej ud af klimakrisen er ifølge Villads Andersens debutroman et overvågningssamfund og opgivelsen af den personlige frihed. Dilemmaet består dermed i: Hvad betyder mest for os, frihed eller overlevelse?
Kultur
8. april 2022
Den sikreste vej ud af klimakrisen er ifølge Villads Andersens debutroman et overvågningssamfund og opgivelsen af den personlige frihed. Dilemmaet består dermed i: Hvad betyder mest for os, frihed eller overlevelse?

Den sikreste vej ud af klimakrisen er ifølge Villads Andersens debutroman et overvågningssamfund og opgivelsen af den personlige frihed. Dilemmaet består dermed i: Hvad betyder mest for os, frihed eller overlevelse?

Simone Lilmoes

Vi befinder os i København i en ikke nærmere bestemt fremtid, »udateret«, som det hedder i titlen. Men at dømme efter romanens referencer til tv-serier, bolig- og arbejdspladsforhold, Google og så videre kan fremtiden ikke være så fjern. »Udateret« betyder altså nok snarere ’pas på, det her bliver snart til virkelighed!’.

Andersen, den mandlige hovedperson og jegfortæller, har mistet sin søn og står midt i en skilsmisse. De præcise omstændigheder holder romanen tilbage. De mere principielle får vi smidt i hovedet:

Brodenberg Bevægelsen, en doktrinær og halvmilitant klimabevægelse, har sat sig på magten. Hele magten. Er man ikke medlem, kan man hverken gå i butikker eller på bar. Eller have lyset tændt, uden at Bevægelsen ved det. Det er også Brodenberg Bevægelsen, der bestemmer, hvilke klimapolitiske kriterier et parti skal opfylde for at kunne deltage i valg til Folketinget.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her