Anmeldelse
Læsetid: 5 min.

301 års historie formidles effektivt, overskueligt og tankevækkende i ’Historien om Grønland og Danmark’

Formatet med Lars Mikkelsen og i denne omgang også Nukâka Coster-Waldau, der viser rundt i fortiden, minder lidt om opbygningen af museumsudstillinger i sidste årtusind – men de var heller ikke helt dårlige, og DR's nyeste historiesatsning kommer på overskuelig vis vidt omkring
Tv-serien ’Historien om Grønland’ kan ses på dr.dk, her en scene med inuiter på rypejagt.

Tv-serien ’Historien om Grønland’ kan ses på dr.dk, her en scene med inuiter på rypejagt.

DR/Presse

Kultur
16. maj 2022

At man en dag, mens man er faldet i staver i et københavnsk lyskryds, tænker på regulering af lyskilder i slut-40'ernes Grønland, er vel et tegn på, at DR har gjort noget rigtigt med dramadokumentarserien Historien om Grønland og Danmark.

Den fire afsnit lange serie er flagskibet i det fokus på Grønland, som DR egentlig havde planlagt til sidste års 300-års-jubilæum for Hans Egedes ankomst til Grønland, men som blev forsinket af corona. Formen på programmerne kender man fra DR's tidligere dramadokumentarer Historien om Danmark (2017) og Grænseland (2020), og Lars Mikkelsen har stadig rollen som guide, der stiller sig i forgrunden af den dramatiserede fortid og med rolig stemmeføring forklarer, hvad der foregår. At Lars Mikkelsen dukker op midt i fortiden klædt som en nutidig historielærer uden at nogen af fortidsmenneskene bemærker det, får (også denne gang) de dramatiserede rekonstruktioner, som programmerne er bygget op omkring, til at minde om de tableauer af mannequindukker i tidssvarende tøj, man ser på museumsudstillinger fra sidste årtusind.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her