Anmeldelse
Læsetid: 7 min.

Årets første revyer giver oligarkerne fuld gas

Odense Sommerrevy, Kerteminderevyen og Cirkusrevyen har alle sammen kastet sig over de russiske oligarker. Sjovt og fantasifuldt – i flotte scenografier og stram instruktion. Men det er kun i Odense, at Putin selv dukker op på scenen
Der bliver sparket igennem i 'Det russiske kor' hos Kerteminderevyen – med Farshad Kholghi, Kim Hammelsvang, Sofie Stougaard og Katja Holm.

Der bliver sparket igennem i 'Det russiske kor' hos Kerteminderevyen – med Farshad Kholghi, Kim Hammelsvang, Sofie Stougaard og Katja Holm.

Emil Andresen

Kultur
30. maj 2022

Revy er en særlig dansk blanding af comedy og satire. Netop i år har der været særlig spænding omkring, hvilke tekster de danske revyer egentlig ville byde på. For hvad stiller man op som revy, når Europa pludselig er i krig. Og kan man stadig lave numre, der får folk til at skraldgrine?

Svaret er ja. Det kan man. Latteren trives fint både i Odense Sommerrevy, Kerteminderevyen og Cirkusrevyen – med tre yderst forskellige, men meget velspillede revyer. Revy er noget af det mest folkelige scenekunst, der skabes i Danmark. Men revyernes publikum bliver tilsyneladende ældre og ældre. Så mon ikke de vakse revyer også begynder at skabe deres bedste numre om til podcasts? Noget tyder i hvert fald på, at de unge skal lokkes indenfor af de beske tekster.

Oligarkerne er blevet yndlingsofrene for den barske komik. I Odense i nummeret 'Oligak' af Jan Svarrer og Søren Anker Madsen, hvor Thomas Mørk, Lars Arvad og Henrik Koefoed gav den fuld gas til omkvædet »For nu står vi her i bar røv og rubler« – som sjovt nok rimer på en forurettet linje om, at »Folk de påstår, at vi ikke havde skrupler«.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Søren Kristensen

Olie gag gag.

Søren Kristensen

Egentlig en stavefejl. Der skulle stå Olie gak gak.

Men ved nærmere eftertanke er gag jo næmest dybsindigt... wiki: A gag is a balled-up sock stuffed into the mouth of a kidnap victim so he cannot scream.

Anders Sørensen

Det var en rigtig god joke, Søren Kristensen. Måske du kunne uddybe yderligere, så det bliver endnu sjovere og nærmest når revyniveau?