Anmeldelse
Læsetid: 4 min.

Ballettens superliga fejrede dronning Margrethe II’s 50-årsregentjubilæum

De danske balletdansere strålede i den storslåede, internationale balletgalla i Tivoli, der fejrede dronningens 50-årsregentjubilæum. Med den danske solodanser Ida Praetorius og den rumænske solodanser Alina Cojocaru som hjertedanserne
Den danske solodanser Ida Praetorius viste dansk ballets høje niveau, da hun charmerede publikum til dronningens balletgalla i Tivoli. Her i John Neumeiers duet fra ’Hamlet 21’ med den ukrainske solodanser Edvin Revazo fra Hamburgballetten.

Den danske solodanser Ida Praetorius viste dansk ballets høje niveau, da hun charmerede publikum til dronningens balletgalla i Tivoli. Her i John Neumeiers duet fra ’Hamlet 21’ med den ukrainske solodanser Edvin Revazo fra Hamburgballetten.

Keld Navntoft

Kultur
24. maj 2022

»Danseren nyder et ganske særligt privilegium. For i dansen opstår nogle af de mest intense øjeblikke i danserens liv,« sagde koreografen John Neumeier i sin åbningstale ved balletgallaen i anledning af dronning Margrethe II’s 50-årsregentjubilæum i Tivoli i lørdag den 21. maj. Og så takkede han ellers dronningen for hendes særlige kærlighed til balletten – og kaldte hende ’et lys’.

Det var store ord. Danskere vil måske kalde dem patosfyldte. Men balletten har noget ekstremt intenst over sig. Lige fra barnsben bruger dansere alle kræfter på at raffinere deres kroppe til at kunne springe og dreje og skabe poesi i rummet. Der er vitterlig tale om meget intense livsøjeblikke i karrierer, der ofte slutter, når danserne er i 30’erne – og i benhård international konkurrence.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her