Anmeldelse
Læsetid: 10 min.

Kendrick Lamar psykoanalyserer og lindrer sit og sine racefællers nedarvede PTSD på ny milepæl af et album

Det handler om at bryde giftige kausalkæder tilbage fra slavegørelsen og om at gå til personlig bekendelse på amerikanske Kendrick Lamars nye, råt ærlige og mentalt udfriende mesterværk. De socioøkonomiske, familiære, romantiske, seksuelle, racemæssige mønstre dissekeres ét for ét i et overvældende magnum opus. Og som Bob Dylan afsværger også Lamar sig sin frelserstatus undervejs
Informations anmelder har næppe nogensinde hørt så dybtgående, ærligt, tilgivende, analytisk potente tekster samlet på ét album som på Kendrick Lamars nye. Her er Lamar i den aktuelle musikvideo til »N95«.

Informations anmelder har næppe nogensinde hørt så dybtgående, ærligt, tilgivende, analytisk potente tekster samlet på ét album som på Kendrick Lamars nye. Her er Lamar i den aktuelle musikvideo til »N95«.

Universal Music

Kultur
20. maj 2022

»Jeg blotter min sjæl, og nu er vi fri,« rapper Kendrick Lamar hen mod slutningen af sin fuldkommen forunderlige, hjerteknusende, råt selvbekendende og visionært psykoterapeutiske, nye hiphopmilepæl Mr. Morale & The Big Steppers.

Hvis du leder efter et inderligt, klogt stykke journalistik og bekendelseslitteratur embedded i den afroamerikanske kulturs traumebibliotek og smerteregister, så led ikke længere.

Personligt tror jeg aldrig, at jeg har hørt så dybtgående, ærligt, tilgivende, analytisk potente tekster samlet på ét album.

Hvordan siges noget udtømmende om dét? Her følger et – pauvert – forsøg på det.

Psykosocial skærsild

Det er altid med referenceapparatet i højeste alarmberedskab, med tungen ud ad halsen, alle sanser på stilke og en både druknende og euforisk fornemmelse i krop og sjæl, at man fordyber sig i den nu 34-årige amerikanske rapmesters udgivelser.

Hans forrygende, andet album Good Kid, m.A.A.d. City fra 2012 var en brillant refleksion over hans besværede ungdom i Compton syd for L.A.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Annette Chronstedt

Og stor tak for hér at tage teten videre ! Det er i sandhed to the Bone.