Anmeldelse
Læsetid: 5 min.

Et litterært heltekvad om en kvinde, der brugte sit liv på modstand og svære valg

Anne Webers ’Annette, et heltindeepos’ er en formbevidst hyldest til en fascinerende kvinde, der hele sit liv har kæmpet for den menneskelige værdighed, skrevet på noget, der ligner homeriske versefødder – men med en kvindelig helt
Anne Weber vandt i 2020 Deutsche Buchpreis for sit litterære portræt af sin navnesøster.

Anne Weber vandt i 2020 Deutsche Buchpreis for sit litterære portræt af sin navnesøster.

Arne Dedert

Kultur
3. juni 2022

Samme dag som den tyske forfatter Anne Webers Annette, et heltindeepos udkom på dansk, døde bogens hovedperson, Anne Beaumanoir. Det er svært at forestille sig et mere begivenhedsrigt, mere engageret og mere spændende liv end denne kvindes.

Anne Beaumanoir, kaldet Annette, født i 1923 i Bretagne, gik som teenager ind i den franske modstandsbevægelse, tilsluttede sig som ung kvinde og mor den algeriske uafhængighedsbevægelse, blev idømt ti års fængsel, men lykkedes med at flygte til Tunesien og døde så efter endnu en række vilde oplevelser og ansvarlige stillinger som neurofysiolog den 4. marts i år, i en alder af 98 år.

Anne Weber, som for første gang mødte Anne Beaumanoir i slutningen af 2010’erne og med det samme blev fængslet af hendes dybt fascinerende personlighed, har med sin bog rejst et værdigt mindesmærke for sin navnesøster.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her