Anmeldelse
Læsetid: 3 min.

Loyal filmatisering af dansktimebaskeren ’Intet’

Spørgsmålet om, hvad der egentlig betyder noget, bliver sat på spidsen i ungdomsfilmen ’Intet’, der bygger på Janne Tellers roman af samme navn
Karaktererne i ‘Intet‘ ligner standardversionen af en rask ung og følsom venneflok, sådan som de indtager de stille villaveje med store skridt. Det projekt, de har gang i, er dog både mere filosofisk og langt mere morbidt, end hvad unge mennesker ellers plejer at lave i nutidige ungdomsserier og -film.

Karaktererne i ‘Intet‘ ligner standardversionen af en rask ung og følsom venneflok, sådan som de indtager de stille villaveje med store skridt. Det projekt, de har gang i, er dog både mere filosofisk og langt mere morbidt, end hvad unge mennesker ellers plejer at lave i nutidige ungdomsserier og -film.

PR-foto

Kultur
19. maj 2022

En dreng sætter sig op i et træ i protest mod altings meningsløshed. Erkendelsen af, at intet betyder noget, breder sig til hans klassekammerater, der rådvildt fortsætter livet nede på landjorden. Som en besværgelse af meningsløsheden beslutter klassen sig for at indsamle ting, der betyder noget for dem hver især, men får i processen sluppet nogle temmelig destruktive – og ganske menneskelige – kræfter løs.

Det er, hvad der sker i Intet, Trine Piil Christensen og Seamus McNallys loyale filmatisering af Janne Tellers ungdomsroman af samme navn fra 2000, der med sine mange oplag og oversættelser til mere end 30 forskellige sprog har en enestående status i dansk børnelitteratur. Intet bliver læst, analyseret og fortolket på livet løs i folkeskolen og er da også et lærestykke i ordets mest bogstavelige forstand. Det er så godt som umuligt ikke at læse eller se historien om de unge menneskers meningskrise som et oplæg til diskussion.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her