Anmeldelse
Læsetid: 4 min.

Ny bog om dansk litteraturs måske mest ekskluderede forfatter

Karin Michaëlis blev oversat til 20 sprog, hun inspirerede Astrid Lindgren og Tove Ditlevsen og blev fejret af Thomas Mann og Einstein i New York. Men i 1960’erne gik hun i glemmebogen. Ny bog peger på hendes aktualitet og håber på hendes genkomst
Kultur
20. maj 2022
Litteraterne Karen Klitgaard Povlsen og Johan Rosdahl har udgivet en fremragende bog om en dansk forfatter med en meget markant eksklusionshistorie: Karin Michaëlis (1872-1950).

Litteraterne Karen Klitgaard Povlsen og Johan Rosdahl har udgivet en fremragende bog om en dansk forfatter med en meget markant eksklusionshistorie: Karin Michaëlis (1872-1950).

Ullstein Bild

Det er muligvis ikke uden sigende symbolik, at Karin Michaëlis og Tom Kristensen, der begge boede cirka 30 år på Thurø, er tildelt følgende placeringer i Thurøs lokalhistoriske hus: Han har sin egen mindestue på førstesalen, mens hun i en meget lille entré har plads under trappen op til førstesalen. Som en anden Harry Potter.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Bjarne Jørgensen

I Randers har vi dog ikke glemt hende: https://ordetsdag.dk/
Hun har fået sin egen pris: Karin Michaëlis-prisen

Tina Peirano, David Zennaro, Poul Genefke-Thye, Anker Nielsen, Ejvind Larsen, Irene Callesøe, Dorte Sørensen, Chalotte Knudsen, Benedikte Vestergaard-Thomsen, Henriette Lund, Eva Schwanenflügel og Alan Frederiksen anbefalede denne kommentar
Elisabeth Møller Jensen

Tak for en fin anmeldelse af en ny bog om et vigtigt forfatterskab. Dog studser jeg over, din påstand om, at der der kun var få protester over kanonlisten i 2004. Det er helt forkert. Jeg har tilmed mindet om den massive kritik i en kronik i Information, 3. maj, 2021. Også den feministiske kritik har det med at forsvinde ud af historien.
Venlig hilsen
Elisabeth Møller Jensen
https://www.information.dk/elisabeth-moeller-jensen

Tina Peirano, David Zennaro, Poul Genefke-Thye, Merete von Eyben, Vibeke Pedersen, Ejvind Larsen, Dorte Sørensen, Jette Steensen, Benedikte Vestergaard-Thomsen, Henriette Lund, Grethe Kildegaard Nielsen, Eva Schwanenflügel, Helle Krag Rasmussen og Alan Frederiksen anbefalede denne kommentar