Anmeldelse
Læsetid: 5 min.

Nyt værk gør dig klogere på Københavns historie fra sivskov til storby

’København og historien bind 1-3’ giver læseren grundlaget for at forstå den beskedne naturhavn, der fik fortidens driftige folk til at bygge en slags bystruktur, der viste sig langtidsholdbar
Branden i København i 1795.

Branden i København i 1795.

’København og historien’/Gads Forlag

Kultur
6. maj 2022

Alt er relativt. Storby er måske så meget sagt, når det gælder fortidens danske hovedstad. Københavns fysiske grænser i århundreder fra de første vage spor af aktivitet lå temmelig fast mod sund og vige og søer og sumpland indefter foran de høje brinker ved Frederiksberg, Valby, Bellahøj og Brønshøj.

Længe har eftertiden forestillet sig, hvilket idealt sted for oldtidens samlere og jægere således at slå sig ned i et landskab, der kan have lignet den strækning, man passerer på vej til Louisiana lige til højre for Nivå, hvor kysten flader ud med dunhanner, siv og rør og den lige vej ud i fiskeriet.

Det passer bare ikke, så enkelt er det ikke: Oldtidens Storkøbenhavn lå længere inde i landet, kysten blev mere besøgt for fiskenes skyld, end at man foretrak at bo med tæerne i vand. I det store og hele.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her