Anmeldelse
Læsetid: 5 min.

Er man et offer, hvis man melder sig til at blive spist? – og andre spørgsmål fra aktuelle teaterforestillinger

Lysterne udleves i teatret. Der er dog mere komik end liderlighed i teaterfortolkningen af ’O’s historie’ på Husets Teater. Til gengæld er ’Kannibalen’ på Skuespilhuset en overrumplende historie om ømhed
’Kannibalen’ er baseret på den sande historie om tyskerne Armin Meiwes og Bernd-Jürgen Brandes, der spilles af henholdsvis Patrick Baurichter (tv.) og Morten Burian (th.).

’Kannibalen’ er baseret på den sande historie om tyskerne Armin Meiwes og Bernd-Jürgen Brandes, der spilles af henholdsvis Patrick Baurichter (tv.) og Morten Burian (th.).

Camilla Winther/ Det Kongelige Teater

Kultur
9. maj 2022

Tør du se et teaterstykke, der handler om sadistisk sex og kannibalisme? Og er du mest til pisk eller til kniv? Det er nogle af de intime spørgsmål, som dukkede op i teaterdebatten sidste uge. 

Ved premieren på Kannibalen i Skuespilhuset var der ifølge mine anmelderkollegers beretninger både en tilskuer, der fik et angstanfald – og en anden, der kastede op. Den slags skete dog ikke den aften, hvor jeg sad med på tilskuerpladserne. Jeg hørte godt nok flere gymnasieelever diskutere, om de overhovedet turde se forestillingen. Men der var kun en enkelt tilskuer, der måtte hjælpes diskret ud undervejs. 

Til piskeslagene i O’s historie på Husets Teater var der slet ingen, der følte sig nødsaget til at forlade teatersalen. Til gengæld var der flere ivrigt kyssende tilskuerpar. Disse sexforestillinger tiltrækker tydeligvis et stort publikum.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Kannibalen blev der snakket en del om i 4.division. Men uden at nævne navne og i fald ikke dramatikeren. Jeg lyttede nemlig intenst fordi Anders Garfield ganske kort efter historien blev kendt skrev et lille skuespil om det som blev spillet af to skuespillere ved Skuespillerskolen på Odense Teater.
4.division plejer da at nævne navne. Hvorfor ikke her. Jeg har en teori der ikke egner sig til tryk. Håber der er en bedre forklaring.