Anmeldelse
Læsetid: 4 min.

Organdonation og vågetjeneste løfter bluesguitarist Bonnie Raitts nye album fra det trivielle

De mest interessante numre på Bonnie Raitts 21. album ’Just Like That …’ er dem, der giver hende mulighed for at dyrke sin livslange glæde for slideguitarbåren blues, og hvis tekster får hendes sociale engagement og empati for samfundets skæve eksistenser til at klinge i den hæse vokal

Bonnie Riatts egne sange og kompositioner måtte gerne have fyldt mere på albummet.

Ken Friedman

Kultur
5. maj 2022

Lige siden musikredaktøren pænt spurgte mig, om jeg havde lyst til at anmelde Bonnie Raitts nye album, Just Like That …, har der boet en sang i mit hoved, som ikke virker til at have i sinde at flytte ud lige foreløbig. Den dukker frem, idet jeg vågner, vender løbende tilbage i løbet af dagen, og blander sig i rytmen fra min tandbørste, når jeg gør klar til at gå i seng om aftenen (ja tandbørster har et uudnyttet potentiale i disciplinen luftguitar).

Det er et af Raitts største hit »Something To Talk About« fra 1991, og det er ikke underligt, at det indbragte den i dag 72-årige sanger og bluesguitarist en Grammy for bedste kvindelige popvokal over navne som Mariah Carey og Whitney Houston. For det er virkelig et eksempel på, hvilken magt en ørehængende melodi og et godt omkvæd kan have. Også selv om Raitt med sin let hæse røst er en meget anderledes vokalist end Carey og Houston.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her