Anmeldelse
Læsetid: 5 min.

’Pigedyr’ er en moderne lolitafortælling. Den er både foruroligende og ekstrem sjov

I Cecilie Linds fremragende roman ’Pigedyr’ indvies læseren i jegfortællerens pubertet, hvor hun selv både er dukke og dukkefører, afhængig som hun er af lystne mandlige blikke

Cecilie Linds komiske sans er totalt sprællevende midt i den intense beskrivelse af betændte begærsdynamikker, død og blodig alvor.

Lærke Posselt

Kultur
18. maj 2022

Pigeliv skildret som en både grotesk og bedårende disciplin er et genkommende motiv i Cecilie Linds forfatterskab, der når et nyt højdepunkt med den foruroligende, uforudsigelige roman Pigedyr

Pigedyr er en førstepersonsfortælling, hvori pigen Sara redegør for sit liv og virke som begærsobjekt fra konfirmationen og puberteten ud. Hun er datter af en lunefuld mor, i hvem hun vækker et væld af umedgørlige følelser såsom utilstrækkelighed, skuffelse, skam og vrede, og en far, der er ligetil og omsorgsfuld, indtil han bliver kørt ned af en bus og dør. I konfirmationsgave får hun sine egne forgyldte mælketænder i en lyserød porcelænsæske samt et kort med ønsket om, at hun vil bære barnets lykke med sig ind i det voksne. De forgyldte tænder skal som en slags relikvie sikre forbindelsen til den ophøjede, lykkelige barndom, Sara næppe kan genkalde sig.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Kasper Pedersen

Selvbiografi?

"Selvfølgelig må jeg være vred
Unge danske kvindelige forfattere bliver anklaget for at være navlepillere og svælge i psykisk sygdom. Jeg er en af dem, som står for skud. Og jeg er vred.
Cecilie Lind passer lige ind i den skabelon på de kvinder, som ifølge litteraturforskeren Mette Høegh dominerer dansk litteratur.

Jeg er kvinde, jeg er 23 år, jeg er uddannet fra Forfatterskolen, jeg har udgivet to bøger, jeg lider af en spiseforstyrrelse, jeg lider af angst og depression, jeg er kæreste med kritikeren Lars Bukdahl, min kæreste er 23 år ældre end mig.
Han antog elleve af mine digte i tidsskriftet Hvedekorn, da jeg var 17 år, han anmeldte min debutbog i Weekendavisen, da jeg var 18 år, vi startede med at knalde, da jeg var 19 år, jeg går ud fra, at jeg på daværende tidspunkt med Mette Høegs famøse ord kunne betegnes som »kønsmoden pige«. Too much info? I don’t care. No such thing as oversharing.

https://politiken.dk/debat/kroniken/art5623415/Selvf%C3%B8lgelig-m%C3%A5...