Anmeldelse
Læsetid: 4 min.

Sådan har himlen ikke lydt før: forhekset af Florence + the Machines dansemani

Da Florence Welch fra Florence + the Machine mødte djævelen, gav han hende et valg. Hun kunne få et gyldent hjerte eller en gylden stemme. Sådan lyder fortællingen i hvert fald på én af de fjorten barokpoppede lignelser, der udgør gruppens pragtværk af et femte album. Heldigvis valgte hun det sidste
Gamle fans vil ikke blive skuffede over Florence + the Machines nye album ’Dance Fever’.

Gamle fans vil ikke blive skuffede over Florence + the Machines nye album ’Dance Fever’.

Martin Harris

Kultur
16. maj 2022

På Florence + the Machines hjemmeside er fjorten kort lagt ud som en form for kabale. Nærstuderer man kortene, der til forveksling ligner tarotkort med deres middelalderlige eventyrlighed, vil man opdage, at hvert af dem bærer en titel fra hvert nummer på bandets nye plade Dance Fever. De prydes også alle af den karismatiske forsanger Florence Welch, der poserer som en gudesmuk troldkvinde med tunge guldsmykker og blomster i håret. Undtagelsen er titelnummeret, der viser en tør, rødbrun klode forseglet bag et afskrækkende sort tornekrat. Det er fra dette dystre aflukke, at den 35-årige engelske sanger og sangskriver indierockdramatisk og barokpoppet synger om en indre brand, hvis brænde blandt andet udgøres af sensitivitet, vildskab, kløgt, religiøs tvivlrådighed og en gnistrende erkendelse af, hvordan sangskrivning kan hjælpe til helse.

Numrene er lige så dragende, mørke og smukke som kortenes motiver, og pladen, der er gruppens femte, står som et spruttende og følsomt pragtværk i bandets diskografi.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Frank Østergaard

- snurrer med!