Anmeldelse
Læsetid: 4 min.

Sam Raimis nye film om troldmanden Doctor Strange er både underholdende og udmattende

Det er den rene heksejagt i Sam Raimis nye superheltefilm, ’Doctor Strange in the Multiverse of Madness’, hvori troldmanden Doctor Strange forsøger at forhindre den magtfulde, sorgramte heks Wanda Maximoff i at rive utallige verdener i stykker
America (Xochitl Gomez), Wong (Benedict Wong) og Doctor Strange (Benedict Cumberbatch) er på heksejagt i Sam Raimis ’Doctor Strange in the Multiverse of Madness’.

America (Xochitl Gomez), Wong (Benedict Wong) og Doctor Strange (Benedict Cumberbatch) er på heksejagt i Sam Raimis ’Doctor Strange in the Multiverse of Madness’.

Walt Disney

Kultur
4. maj 2022

Noget siger mig, at vi skal være glade for den Doctor Strange, vi har fået her i vores univers. Han er et noget mere samvittighedsfuldt og hjælpsomt menneske end nogle af de af hans alteregoer, vi møder i den nye film om Marvel-troldmanden, Doctor Strange in the Multiverse of Madness.

Som titlen antyder, findes der i Marvels tegneserier om Doctor Strange – og filmatiseringerne deraf – ikke kun et enkelt univers, en enkelt virkelighed, men en lang række, flere hundrede, måske tusinde, parallelle universer, der har udviklet sig uafhængigt af hinanden. Og nogle af dem besøger vi i den nye film, der er instrueret med fynd og klem og humor og drama af Sam Raimi.

I den seneste Spider-Man-film, No Way Home, fik vi en lille forsmag på, hvad der kan ske, når man bevæger sig fra et univers til et andet. Spider-Man alias Peter Parker (Tom Holland) beder Doctor Strange (Benedict Cumberbatch) om hjælp, og snart dukker både andre Spider-Men op i hans virkelighed og flere af de skurke, de har kæmpet imod.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Mikael Velschow-Rasmussen

@Christian Monggaard

Var det muligt, at der kunne skrives en artikel, der forklarede hvilke fillm og tv-serier, der hører med til dette univers og i den rette kronologiske orden.

Endvidere var det måske muligt at kreere en 2 dimensionel (så det kan være i avisen) visualisering, der forklarede, hvorledes hele universet/universerne hang sammen.

Ovenstående så man måske fik en mulighed for at starte det rette sted i forhold til lidt 'binge-watching'. Når man nu som jeg - for mindst 10 år siden - helt har opgivet at følge med i alle disse Marvel- og DC-film, og hvor nu ellers 'universerne' kommer fra.