Fremtidens mad
Læsetid: 2 min.

Søren Gerickes 40 år gamle madmanifest om at gøre sig umage har en usvækket appel

I sit 40 år gamle madmanifest ’Det genskabte køkken’ taler Søren Gericke om at arbejde rent – altså ikke overforarbejde og splitte ad. Ved at følge det mantra har vi både tænkt i sundhed og i bæredygtighed anno 2022
Kultur
14. maj 2022
Søren Gerickes mantra om ikke at overforarbejde og splitte ad taler lige ind i en bæredygtighedsdagsorden anno 2022.

Søren Gerickes mantra om ikke at overforarbejde og splitte ad taler lige ind i en bæredygtighedsdagsorden anno 2022.

Anders Rye Skjoldjensen

Mange dygtige kokke har ytret sig klogt om mad og vores måde at spise den på, men ingen har som Søren Gericke set og forstået, hvad der virkelig er på spil. I 1982, hvor Danmark i den grad stander i gastronomisk våde, rejser han sig og proklamerer det genskabte køkken med så mange perspektiver, at det går hen over hovedet på de fleste fedtforskrækkede fitness-fattig-firser-danskere.

Her 40 år efter står det krystalklart, hvor mange lysår Gericke er forud for sin tid. Han taler som en Karen Blixensk Babette om altid at gøre sig umage og altid at have både viden, etik og æstetik som remedier i den daglige omgang med mad.

Derved udfolder han en historiebevidsthed, der både respekterer de klassiske dyder og udfolder alt det nye, vi selvfølgelig skal udforske og bruge i respekt for råvarernes kultur og oprindelse. Gericke forstår madens narrativer og ser dem, der laver maden, som afsendere i en æstetisk kommunikation, der forpligter.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her