Anmeldelse
Læsetid: 3 min.

Den stilsikre debutant Dina har lært sig kunsten gennem minimale greb at frembringe maksimal virkning

Den musikalske poesidebut ’hud så blød’ fremstår som en overbevisende og stilsikker, stedvis suggererende start med mobilagtige, næsten mekanisk repetitionsprægede stykker, som kalder på opmærksom og lydhør (op)læsning
Kultur
27. maj 2022
Dina Charlotte Damgaard Bodés debut hud så blød fremstår overbevisende og stilsikker, stedvis suggererende.

Dina Charlotte Damgaard Bodés debut hud så blød fremstår overbevisende og stilsikker, stedvis suggererende.

Lærke Posselt

Født 1996 og Violinist er det eneste, Asger Schnack og hans forlag (hvilket kan komme ud på ét) har fundet det påkrævet at oplyse verden om debutanten ’Dina’ med det borgerlige navn Dina Charlotte Damgaard Bodé. Dermed har man velsagtens villet signalere, at digtene må tale for sig selv.

Det evner de da også: hud så blød fremstår som en overbevisende og stilsikker, stedvis suggererende start. Umiddelbart hæfter man sig mest ved de mobilagtige, næsten mekanisk repetitionsprægede stykker, der vender og drejer de samme og de samme forholdsvis enkle formuleringer, aflokker dem nye nuancer. Men ved anden og især tredje gennemlæsning opdager man, at bestræbelsen på kølig reduktion ikke kun er grammatisk formel, men også æstetisk-eksistentiel, til dels faktisk økopoetisk. Dina søger simpelthen at samle sig om det elementære, koncentrere sin skrift i det fundamentale, basale, undertiden demonstrativt enkle.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her