Anmeldelse
Læsetid: 4 min.

’Top Gun’ handlede om at blive voksen. ’Top Gun: Maverick’ handler om at blive gammel

Fortiden hjemsøger elitepiloten Maverick i Joseph Kosinskis ’Top Gun: Maverick’, der havde verdenspremiere på filmfestivalen i Cannes og er en glimrende efterfølger til den 36 år gamle ’Top Gun’ – og som har en 59-årig Tom Cruise i topform i hovedrollen
Tom Cruise er tilbage i rollen som pilot-esset Maverick i Joseph Kosinskis ’Top Gun: Maverick’.

Tom Cruise er tilbage i rollen som pilot-esset Maverick i Joseph Kosinskis ’Top Gun: Maverick’.

Paramount Pictures

Kultur
21. maj 2022

CANNES – Det er 36 år siden, at Tom Cruise første gang brød gennem lydmuren i sin F14-jager i Tony Scotts populære og ikoniske Top Gun. Nu er han tilbage, ældre og klogere – i hvert fald en lille smule – som den levende legende Pete Mitchell med kaldenavnet Maverick i Joseph Kosinskis Top Gun: Maverick, der onsdag indtog filmfestivalen i Cannes med manér, og som har dansk premiere i næste uge.

Onsdag eftermiddag stillede 59-årige Cruise op til et karriereinterview i en af de store biografer, og om aftenen lige inden gallapremieren på den nye film blev Cannes overfløjet af en håndfuld F18-fly, der trak røgspor i det franske flags farver efter sig. Smagløst i en tid med krig i Europa og dagen efter en festivalåbning med tale fra Ukraines præsident? Eller bare god reklame for en bredt anlagt underholdningsfilm? Velsagtens lidt af begge dele.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Eva Schwanenflügel

Det var en af mange positive anmeldelser.

Her er et én, der er mildt sagt ubegejstret, bare så man lige kan sammenligne.. ;)

Her er indledningen:

"Top Gun: Maverick” is an uninspired, outdated retread of 1986’s “Top Gun,” but with more implausible scenarios and with no women in military leadership positions.

Even the original songs in this sequel are forgettable.

While “Top Gun: Maverick” has more racial diversity than the first “Top Gun” movie, the people of color in the movie are still relegated to “sidekick” and forgettable roles.

“Top Gun: Maverick” makes the same mistake that a lot of sequels do: Copying the same plot as the first movie without improving it."

https://culturemixonline.com/review-top-gun-maverick-starring-tom-cruise/

erik pedersen og jens christian jacobsen anbefalede denne kommentar
jens christian jacobsen

Selvom jeg ikke har set filmen ( og ikke kommer til det) er anmeldelsen tilstrækkelig afskrækkende. Ikke at den er dårlig. Den er tværtimod så præcis så jeg genoplevede en lang række scener fra den første Top Gun. Og hvorfor se en dårlig film med en dårlig skuespiller to gange?
PS. Ubegribeligt at de film får så mange gode anmeldelser overalt på kloden.

Rolf Andersen

Tjaa, der er vel bare tale om, at smag og behag er forskellig.

Nogen gange er en amerikansk 'tju-bang' film god underholdning - hvis den vel og mærke er god på genrens præmisser. Og nogle gange er en stille svensk Bergman film god underholdning inden for dens genre.

Med andre ord: En film - eller et andet værk - skal bedømmes ud fra dens genre. Det er ikke hele genren, der skal bedømmes.