Anmeldelse
Læsetid: 5 min.

Torrey Peters’ roman om queer familiedrømme i New York er stor romankunst

Hvis Jane Austen havde skrevet en roman om transkvinder, der drømmer om moderskab, så ville den måske være halvt så god som ’Detransition, Baby’. Torrey Peters’ prisbelønnede roman om en forsøgsvis transfamilie i New York leverer store grin og smæk til alle
’Detransition, baby’ er en bog om transkvinder, detransitionering og queer familiedrømme i New York. Men det er først og fremmest en bog for alle mennesker, der har drømt om frigørelse, men haft svært ved at udleve den i praksis.

’Detransition, baby’ er en bog om transkvinder, detransitionering og queer familiedrømme i New York. Men det er først og fremmest en bog for alle mennesker, der har drømt om frigørelse, men haft svært ved at udleve den i praksis.

Vincent Tullo

Kultur
27. maj 2022
LYT ARTIKLEN
Vil du lytte til artiklen?
Prøv Information gratis i en måned og få fuld digital adgang
Kan du lide at lytte? Find vores seneste lydartikler her

Jeg synes ellers aldrig, at ting lever op til forventningerne, men denne gang må min pessimisme gøres til skamme. Detransition, Baby er en nyklassiker, og det er jeg slet ikke den første til at udråbe romanen som.

Den amerikanske forfatterinde Torrey Peters’ (f. 1981) debut har allerede taget den engelsksprogede verden med storm og modtaget den prestigefyldte PEN/Hemingway-debutantpris.

Detransition, Baby er en fortælling om transpersoner, familiedrømme kønsidentitet, men med så nuancerede, sjove og irriterende karakterer som dem, man finder her, kunne Torrey Peters have underholdt mig med hvad som helst.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her