Anmeldelse
Læsetid: 4 min.

Underholdende, men romantiserende tegneserie om den franske embedsstand

Selvfejrende, fransk tegneserieberetning fra det øjeblik i FN’s Sikkerhedsråd, da Dominique de Villepin modsatte sig det amerikanske resolutionsforslag om invasionen af Irak
Den franske forfatter Abel Lanzac (i midten) og tegner Christophe Blaine (til højre) modtager hovedprisen for bogen ’Quai dOrsay’ på tegneseriefestivalen Angoulême i Frankrig i 2013. Bogen er netop blevet oversat til dansk med titlen ’Javel, hr. Udenrigsminister’.

Den franske forfatter Abel Lanzac (i midten) og tegner Christophe Blaine (til højre) modtager hovedprisen for bogen ’Quai dOrsay’ på tegneseriefestivalen Angoulême i Frankrig i 2013. Bogen er netop blevet oversat til dansk med titlen ’Javel, hr. Udenrigsminister’.

Jean-Pierre Muller/AFP/Ritzau Scanpix

Kultur
20. maj 2022

Billederne er brændt fast på nethinden hos mange: udenrigsminister Colin Powell, der i FN’s Sikkerhedsråd fremlægger den amerikanske administrations beviser for tilstedeværelsen af masseødelæggelsesvåben i Irak, blandt andet ved at holde et lille reagensglas frem, der symbolsk skal repræsentere de tonsvis af miltbrandpulver, Saddam Hussein skulle råde over.

Det skete den 5. februar 2003 i opløbet til invasionen af Irak, som en retfærdiggørelse over for verdenssamfundet. Øjeblikket er blevet nærmest sindbilledligt på de ambitioner og den hybris, der førte til den katastrofale krig og dens hundredtusindvis af ofre.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her