Anmeldelse
Læsetid: 3 min.

Vendsyssel Teater prikker til den indre rebel i os

Satiremonologen ’Miss Margaridas metode’ om magtfuldkommenhed og afmagt graver sig uhyggeligt aktuelt ind i både hjertekulen og hjernebarken. I en publikumsinddragende, og uartig opsætning sættes lydighedens dilemma og konsekvenser på skoleskemaet
Kultur
2. maj 2022
Kirstine Herup som Miss Margarida

Kirstine Herup som Miss Margarida

David Bering Montgomery

»Vil du gøre dig fortjent, må du lyde mig, så pænt,« messer Miss Margarida på gentagen autopilot, imens hun, på tavlen tegner en tæskeægte klassisk tavlepenis. Vi griner. Hendes blik retter sig autoritært og alvorligt mod os. Smilet stivner, for det er naturligvis en tegning af Kap det gode håb, må vi forstå. Dette er ikke en almindelig time, og Miss Margarida er ikke en almindelig lærer.

Den satiriske stemning ’ringes’ i gang, fra det øjeblik skoleklokken lyder i Vendsyssel Teaters opsætning af den brasilianske dramatiker Robert Athaydes klassiske monolog, som han skrev efter en studietur til Europa i 1972.

Igennem 90 minutter sendes publikum tilbage til 9. klasse, hvor Miss Margarida i Kirstine Herups temperamentsfulde skikkelse vil undervise os i biologi og forklare os »altings sammenhæng lige fra starten«. Altså på nær lige dét med bierne og blomsterne.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Helle Degnbol

Anne Marie Helger var (også) forrygende som Frk. Marguerite på Aveny 1990. Instruktør:
Hans Kragh-Jacobsen, googler jeg mig til.
Blev vist i fjernsynet 10.3.1991.

Bedst at komme til Vendsyssel nu inden 12. maj, eller det ville også være fedt, hvis Vendsyssel kunne komme til resten af DK.

Men hvis ikke, mon sådan en 1991-version nu ligger i DRs skatkister og kan fremfindes & ses? Søgning i Bonanza giver desværre ikke lige pote.

Hvad gør vi?