Anmeldelse
Læsetid: 5 min.

Vidunderlige ’Everything Everywhere All at Once’ er midtlivskrise forklædt som actionkomedie

Michelle Yeoh er intet mindre end fænomenal i den vidunderlige og vidunderligt overraskende ’Everything Everywhere All at Once’, der på original vis blander superheltefilm og actionkomedie med familiedrama og midtlivskrisefortælling
Vaskeriejeren Evelyn (Michelle Yeoh) bevæger sig i løbet af filmen igennem forskellige alternative universer – virkeligheder – som kunne være blevet, hvis hun havde taget andre valg i sit liv.

Vaskeriejeren Evelyn (Michelle Yeoh) bevæger sig i løbet af filmen igennem forskellige alternative universer – virkeligheder – som kunne være blevet, hvis hun havde taget andre valg i sit liv.

A24/UIP

Kultur
12. maj 2022

En gang imellem er der en film, jeg ikke har lyst til at skrive om. Ikke fordi det er en dårlig film, men fordi jeg er bange for ikke at kunne yde den retfærdighed, og samtidig ikke har lyst til at afsløre for meget af alt det, der er med til at gøre filmen speciel og magisk. En sådan film er Dan Kwan og Daniel Scheinerts overraskende, morsomme og gribende Everything Everywhere All at Once.

Jeg vidste ikke meget om filmen, inden jeg skulle se den – ud over at den havde fået rasende gode anmeldelser i USA – og jo mindre man ved om den, jo større en oplevelse tror jeg, at man får. Derfor, kære læser, er det på eget ansvar, hvis du vælger at læse videre. Jeg vil dog gøre mit yderste for give dig lyst til at se filmen, for den er i sandhed noget for sig selv, og jeg er helt overbevist om, at lige præcis du vil få meget ud af den.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her