Anmeldelse
Læsetid: 5 min.

Både fødeklare kvinder og samfundsaktuelle pointer står i kø på Lone Scherfigs fiktive fødselsafdeling

Lone Scherfigs nye sympatiske TV 2-serie skildrer livets gang på en velrenommeret fødeafdeling ledet af jordemoderen Ella (Sofie Gråbøl). Sådan et sted er den perfekte ramme for en livsbekræftende tv-serie med en bred vifte af problemstillinger
Birthe Neumann spiller Sofie Gråbøl’s mor i serien ’Dag & nat’.

Birthe Neumann spiller Sofie Gråbøl’s mor i serien ’Dag & nat’.

Rolf Konow

Kultur
2. juni 2022

»Er det ikke helt vildt magisk?« spørger den unge aspirerende anæstesilæge Frederik (Nicolai Jørgensen) afdelingsjordemoderen Ella (Sofie Gråbøl), der er i gang med en hurtig stående frokost i personalestuen på den fødeafdeling, som danner rammen om Lone Scherfigs nye serie Dag & Nat.

Ella gider ikke sentimental snak, som det fremgår af hendes svar: »Hvad er? Æggesandwich? Nej, men hvis jeg selv smører madpakke, bliver det endnu mere ulækkert.«

»Jeg mente mere fødslerne. At sætte børn i verden,« fortsætter Frederik.

»Vores statistikker er jo rigtig flotte,« siger Ella med et afmålt smil, og så er der ikke mere jubel for den femogtyveøre. Der er et arbejde, der skal gøres, og det er det arbejde, Dag & Nat handler om.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her