Anmeldelse
Læsetid: 4 min.

’Hinterhof – Mit liv som dominatrix’ er et hjertevarmt partsindlæg i debatten om sexarbejde

Det tegnede portræt af sexarbejder og dominatrix Dasa Hink er entydigt positivt og kærkomment øjenåbnende – men det når ikke langt ind i debattens mere tornede områder
Der gives god plads til klienterne i ’Hinterhof - mit liv som dominatrix’. I begyndelsen af tegneserien introduceres de i fire kategorier, tegnet som passagerer i Berlins metro. Senere følges dette op af deciderede portrætter.

Der gives god plads til klienterne i ’Hinterhof - mit liv som dominatrix’. I begyndelsen af tegneserien introduceres de i fire kategorier, tegnet som passagerer i Berlins metro. Senere følges dette op af deciderede portrætter.

Mikkel Sommer/Cobolt

Kultur
17. juni 2022

»Jeg tror, at mit arbejde gavner verden på grund af mine relationer til klienterne. Jeg ser det som meningsfuldt for dem og for mig. Jeg kan også se, at det, at jeg taler om mit arbejde, er meget meningsfuldt, fordi det får mine klienter til at føle sig mindre skamfulde over deres lyst, hertil aftabuiserer det også sexarbejde generelt.«

Sådan siger den professionelle dominatrix Dasa Hink, der nu portrætteres i tegneserieform. Titlen Hinterhof, eller ’baggård’, refererer både bogstaveligt og overført til hendes professions placering i samfundet. Den er skrevet, tegnet og fortalt af Anna Rakhmanko og Mikkel Sommer, som også danner par i privaten og de seneste år har markeret sig som stærke stemmer inden for den dokumentariske tegneserie. Med Hinterhof signerer de et hjertevarmt partsindlæg i den verserende debat om sexarbejde.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Margit Johansen

Nej stop romantiseringen af at nogen betaler andre for at begå overgreb på dem/sig selv. Hold op med at kalde det sex eller en relation mellem ligeværdige parter. Har man set de voldsomme fysiske skader på bl.a. vagina og endetarm den slags giver, er man ikke i tvivl, det der er vold og voldtægt forklædt som arbejde.