Anmeldelse
Læsetid: 5 min.

Jens Liljestrands klimaroman ’Selv hvis alt forsvinder’ er en page turner

I en hamrende god historie lader Jens Liljestrand uden løftede pegefingre et Nutidssverige opleve klimaforandringerne med skovbrande, flygtningestrømme, svigt og ansvarlighed
Jens Liljestrands bog  er skruet så godt sammen, at den holder interessen hos læseren gennem alle 500 sider.

Jens Liljestrands bog  er skruet så godt sammen, at den holder interessen hos læseren gennem alle 500 sider.

Duygu Getiren/TT/Ritzau Scanpix

Kultur
24. juni 2022

Svenske Jens Liljestrands roman Selv hvis alt forsvinder er en medrivende bog om klimakatastrofens indvirken på mennesket. Den finder hverken frem til et nyt sprog eller kommer med alternative perspektiver på den akutte krise. Men den er fandme godt skrevet. Den plotdrevne handling, som starter en mandag den 25. august og slutter en uge senere, fremføres i højt tempo. Historien overrasker med mange tvists, men er så godt skruet sammen, at den holder interessen hos læseren hele vejen igennem. Og det hele på lige godt 500 sider, der fører os dybt ind i en dystopisk tid, vores tid.

Selv hvis alt forsvinder foregår i nutidens Sverige, der er hårdt ramt af klimakrisen. Skovene brænder og tvinger tusindvis af mennesker til at flygte. Det, som ellers fører tanken hen til fattige lande langt væk, er blevet en barsk virkelighed her og nu. Og det gælder ikke kun skovbrandenes omfang, men i endnu højere grad den måde, som folk reagerer på i denne nødsituation. Civilisationens tynde lag fernis skrabes hurtigt af, når den orden, vi kender, går op i røg.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her