Anmeldelse
Læsetid: 9 min.

Ny tysk bog stiller skarpt på Hannah Arendts politiske filosofi – og dens problemer

I ny bog genlæser den tyske filosof Juliane Rebentisch Hannah Arendts politiske filosofi og påpeger problemerne i Arendts teorier, men viser også, hvorfor vi alligevel skal blive ved med at læse Arendt
I ny bog diskuterer Juliane Rebentisch demokratiske foranderlighed med afsæt i Hannah Arendts politiske filosofi. Udgangspunktet for hendes læsning er især Arendts idé om »pluralitet«, som ifølge Rebentisch er omdrejningspunktet for Arendts politiske tænkning.

I ny bog diskuterer Juliane Rebentisch demokratiske foranderlighed med afsæt i Hannah Arendts politiske filosofi. Udgangspunktet for hendes læsning er især Arendts idé om »pluralitet«, som ifølge Rebentisch er omdrejningspunktet for Arendts politiske tænkning.

Jesse Jacob

Kultur
24. juni 2022

I Danmark er den tyske filosof Juliane Rebentisch, der til daglig er professor i filosofi og æstetik i Offenbach, mest kendt som forfatter af Samtidskunstens teorier fra 2013, som udkom i en dansk oversættelse i 2020. Mindre kendt i Danmark er imidlertid hendes endnu tidligere bog Kunst der Freiheit. Zur Dialektik demokratischer Existenz fra 2012, i hvilken hun på fremragende vis diskuterer sammenhængen mellem æstetik, frihed og demokrati. I modsætning til den indflydelsesrige tradition i politisk teori, der anser æstetiseringen af det politiske som problem for demokratiet, viser Rebentisch i bogen på overbevisende måde, at det æstetiske og teatralske er selve forudsætningen for det demokratiske fællesskab.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her