Anmeldelse
Læsetid: 4 min.

’Otto og Louise’ er en uheroisk beretning om skandinavers liv under den amerikanske regnbue

Hanne Richard Beck har skrevet en beretning om almindelige skæbner, der kastes rundt i verden
Kultur
24. juni 2022
Hanne Rochard Becks roman er uheroisk beretning om skandinavers liv under den amerikanske regnbue i det 20. århundredes første halvdel.

Hanne Rochard Becks roman er uheroisk beretning om skandinavers liv under den amerikanske regnbue i det 20. århundredes første halvdel.

Forlaget Spring

Hanne Richardt Beck er en sympatisk forfatter, der beskriver sine personer med varme og loyalitet. I den vellykkede dystopi 7 Sydøst (2011) og i andre romaner har hun desuden vist evner for samfundskritik med psykologisk indsigt.

Hendes nye roman, udvandrersagaen Otto og Louise, er som Asta Olivia Nordenhofs Penge på lommen (2020) en beretning om almindelige skæbner, der kastes rundt i en verden, som de ikke selv kan påvirke ret meget.

Otto er udlært skrædder fra Ebeltoft og udvandrer i 1912 som ung til Amerika for eventyrets skyld – reelt også på flugt fra en ungdomskærlighed, han kom til at love for meget. Flugten indhenter ham mange år senere, hvordan skal ikke røbes her.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her