Anmeldelse
Læsetid: 3 min.

’Playground’: Meget rolig og meget rå film om mobning i en skolegård

Laura Wandels rolige, realistiske skolegårdsdrama ’Playground’ giver et præcist billede af, hvordan brutal ondskab udfolder sig, når den er blevet en daglig vane, der ligefrem definerer et fællesskab
Da syvårige Nora (Maya Vanderbeque, t.v.) begynder i samme skole som sin storebror Abel (Günter Duret, t.h.), får hun mere at bekymre sig over end bare sin egen frygt for det nye. Belgiske Laura Wandels ‘Playground‘ er en film om mobning, der roligt og præcist udfolder de sociale dynamikker, der muliggør ondskab i alle aldersgrupper. 

Da syvårige Nora (Maya Vanderbeque, t.v.) begynder i samme skole som sin storebror Abel (Günter Duret, t.h.), får hun mere at bekymre sig over end bare sin egen frygt for det nye. Belgiske Laura Wandels ‘Playground‘ er en film om mobning, der roligt og præcist udfolder de sociale dynamikker, der muliggør ondskab i alle aldersgrupper. 

Angel Films

Kultur
23. juni 2022

Det er helt utroligt, hvor meget Laura Wandel får ud af sin unge hovedrolleindehavers ansigt. Maya Vanderbeque spiller den syvårige Nora, der begynder i samme skole, hvor hendes bror Abel (Günter Duret), der er et par år ældre, allerede går.

I en usædvanligt stor del af den en time og 12 minutter lange film fortælles historien gennem nærbilleder af Noras ansigtsudtryk og blikke, der veksler mellem at udtrykke barnlig selvforglemmelse, bekymret årvågenhed, velbegrundet frygt og sort vrede og sorg. Med sine markerede træk og meget rolige mimik kan Nora næsten ligne en lille bitte voksen, mens hun det næste øjeblik stikker i løb med præcis den kombination af ukuelighed og klodsethed, der kendetegner en syvårigs kropssprog.

Ganske ofte sker det, Nora reagerer på, uden for billedet. På dialogen kan man høre nogle af de store børn være lede ved hendes bror, og af reallydene fremgår det, at det går voldsomt for sig, men filmens fotograf Frédéric Noirhomme sørger for, at fokus bliver på hende et godt stykke tid, før kameraet panorerer hen i det hjørne af skolegården, toiletterne eller skolens trappeopgang, hvor mobningen finder sted.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her