Anmeldelse
Læsetid: 4 min.

Her er en roman, der vil give dig lyst til at bruge hele sommeren med bøger

Claire-Louise Bennetts »Kasse 19« er en forunderlig roman om at læse, skrive og leve med ordene. Overlegent skrevet og opmuntrende fantasifuld
Kultur
24. juni 2022
’Kasse 19’ er en dejligt uprætentiøs og legende roman om en forfatter, der finder sig selv.

’Kasse 19’ er en dejligt uprætentiøs og legende roman om en forfatter, der finder sig selv.

Mark Walsh

Kasse 19 er en bog, der giver en lyst til at læse flere bøger. At gå på biblioteket og i boghandlen og hente stakkevis. Når man befinder sig her i den tidlige sommer, og tiden begynder at åbne sig lidt op, er det jo en fantastisk kvalitet. Man får også lidt lyst til at tage den op igen og begynde forfra, for så derefter at hente Claire-Louise Bennetts debutroman Dam.

Der er flere grunde til, at man får lyst til at læse mere, af at læse den særdeles anmelderroste engelske forfatter. Så lad os bare tage to af dem.

For det første gør den det helt af sig selv, med sine egne virkemidler så at sige. Sætningerne er virtuost svungne, løber og løber, stikker af i forskellige retninger, bliver grebet af en indskydelse, for at blive helt opslugt af digressionen. De er sparsomt tegnsatte, forvirrende, ja, men altid på vej et sted hen. Så pludseligt korte, lige til pointen, med velvalgte og ret så humoristiske ord.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her