Anmeldelse
Læsetid: 6 min.

Tv-serien baseret på Sally Rooneys roman burde hedde ’Samtaler med fjender’

Efter succesen med ’Normale mennesker’ ruller ’Conversations with Friends’ nu over skærmene som tv-serie. Karaktererne er mindre elskelige, faktisk er de ret forfærdelige – men deres ubegrænsede selvoptagethed gør serien nærmest umulig at slukke for
Karaktererne i tv-serien Conversation with Friends, der er skabt på forlæg af Sally Rooneys roman af samme navn, er både usympatiske og narcissistiske. Men serien afgør ikke, om det er godt eller skidt, og det gør serien dirrende og magnetisk.

Karaktererne i tv-serien Conversation with Friends, der er skabt på forlæg af Sally Rooneys roman af samme navn, er både usympatiske og narcissistiske. Men serien afgør ikke, om det er godt eller skidt, og det gør serien dirrende og magnetisk.

Enda Bowe/Element Pictures

Kultur
28. juni 2022
LYT ARTIKLEN
Vil du lytte til artiklen?
Prøv Information gratis i en måned og få fuld digital adgang
Kan du lide at lytte? Find vores seneste lydartikler her

Titlen er misvisende. Serien Conversations with Friends er skabt på baggrund af den irske stjerneforfatter Sally Rooneys roman af samme navn, og den handler om at være ung og skulle blive sig selv – eller i det mindste nogen. Men den burde hedde Samtaler med fjender.

For alle er så usympatiske. Moralsk overlegne og ude af stand til at forstå, at handlinger har konsekvenser.

Frances, seriens hovedperson, er en 21-årig engelskstuderende bosat i Dublin, og hun er sublimt spillet af Alison Oliver, der i sin første skærmrolle har lige dele arrogance og eksistentiel usikkerhed med i hver en mundtrækning. Frances er bedsteveninde med Bobbi (Sasha Lane), der er hendes diametrale modsætning. Bobbi er udadvendt og flabet, mens Frances er tavs og bedrevidende.

De to har tidligere været kærester, nu er de bare venner, der sammen optræder med spoken word-digte – og det skal tages alvorligt, for Sally Rooneys karakterer har heller ikke på skærmen fået selvironi. En dag falder de to venindeekskærester i snak med en omtrent ti år ældre forfatter ved navn Melissa (Jemima Kirke).

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Henrik Nissen

Show it, don't tell it! Det er nok det, Rooney gør. Narcissisme beskrives og udstilles bedst sådan. Vi er med syvmileskridt på vej mod et aldeles narcissistisk samfund - hvor absurd det end lyder. Selv mobiltelefoner har spejl.