Anmeldelse
Læsetid: 4 min.

Wassouloulegenden Oumou Sangarés nye album er en sprukken symbiose af kvindekamp, kamele n’goni og ørkenblues

Selv på de mere dansable numre på maliske Oumou Sangarés niende album, Timbuktu, runger hendes sprøde, sørgmodige stemme af dyb tænksom alvor, der kun forstærkes af de forstærkede guitarers blændende ørkenblues
Maliske Oumou Sangaré optrådte på Primavera Sound Festival i Barcelona i 2018. Hun har opkaldt sit niende album, Timbuktu, efter den politisk ustabile og fattige ørkenby i sit hjemland.

Maliske Oumou Sangaré optrådte på Primavera Sound Festival i Barcelona i 2018. Hun har opkaldt sit niende album, Timbuktu, efter den politisk ustabile og fattige ørkenby i sit hjemland.

Adela Loconte/Shutterstock/Ritzau Scanpix

Kultur
13. juni 2022

Det er symbolsk og næppe tilfældigt, at den legendariske maliske sangerinde Oumou Sangaré har opkaldt sit niende album, Timbuktu, efter den politisk ustabile og fattige ørkenby i sit hjemland. For komplekse konflikter og uretfærdighed har aldrig begrænset den 54-årige sangerinde, kvindesagsforkæmper og forretningskvinde. Det har snarere været det stof, hendes melodisk farverige, rytmisk disponible, bluesrockede fjerdragt er gjort af. Dét, der har givet hende kælenavnet Sangfuglen fra Wassoulou. Et navn, hun også benytter om sig selv på nummeret »Samara«, hvor hun samtidig opfordrer alle til at forkaste al misundelse:

»Listen/ Listen/ Instead of envying a person who is/ predestined blessed and lucky/ make a friend of them/ this is better for you« lyder første vers i engelsk oversættelse. Et kor besvarer Sangarés sprøde, sørgmodige vokal ved at gentage budskabet om, at det er i alles interesse at imødekomme andre, børn som voksne, ja, selv de mest privilegerede af dem, med venskab og et åbent sind i stedet for jalousi.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Frank Østergaard

- Og hun er koncertaktuel den 25.juni

ingemaje lange

wauw, 25 juni. TAK. Også for inspirerende anmeldelse.