Anmeldelse
Læsetid: 6 min.

Berlin har lokket vores klassiske musikanmelder til byen og belønner med mangfoldighed og klasse

Musikturisten møder højkultur, mainstream og nytænkning i den tyske hovedstad, og en tilsvarende magnetisme udgår fra byens museumsverden. Ovenikøbet kan besøget åbenbare relationer mellem musik, kunst og historie på måder, man ikke havde forestillet sig
Berlin råder over to exceptionelle koncertsale. Det ene er Konzerthaus (billedet) og det andet Berliner Philharmonie.

Berlin råder over to exceptionelle koncertsale. Det ene er Konzerthaus (billedet) og det andet Berliner Philharmonie.

Ritzau/Scanpix

Kultur
12. juli 2022

I begyndelsen af juni foretog jeg min første udlandsrejse efter nedlukningen i marts 2020. For en musikkritiker er det gavnligt med mellemrum at sondere musikliv under andre himmelstrøg, og denne gang skulle det være Berlin. En syv timer lang togrejse med skift i Hamburg og påbudt mundbind fra Padborg. Den tyske mesterpianist Wilhelm Kempff yndede ikke at flyve, han rejste så vidt muligt med tog »for at få sjælen med«, og det er da et eksempel til efterfølgelse i disse tider.

Berlin kalder lokkende på musikturisten med højkultur, gedigen mainstream og nytænkning i et bemærkelsesværdigt omfang, og den samme magnetisme udgår fra byens museumsverden, ovenikøbet sådan at besøget kan åbenbare relationer mellem musik, kunst og historie på måder, man ikke havde forestillet sig.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Ete Forchhammer

Snyd ikke dig selv for Philharmoniens Kammermusiksaal næste gang du besøger Berlin, så skal høre fantastisk akustik!

Nu vi er ved tipsene: Literaturhaus i Fasanenstraße (alene navnet ....)