Anmeldelse
Læsetid: 5 min.

Dua Lipa rammer tidsånden rent med sin funklende pop, men hendes koncert indfriede først løftet om en fysisk fest til sidst

Overgangen fra at være nedlukningstidens hotte superstjerne til at levere en fest for masserne på Orange Scene er ingen let øvelse, og både hovednavnet, Dua Lipa, og publikum skulle da også lige varmes op, inden forløsningen heldigvis indtrådte
På Roskilde spillede Dua Lipa hele albummet ’Future Nostalgia’, der har placeret hende på poppens øverste tinder.

På Roskilde spillede Dua Lipa hele albummet ’Future Nostalgia’, der har placeret hende på poppens øverste tinder.

Lasse Lagoni/Ritzau Scanpix

Kultur
2. juli 2022

Hun har stået her før, den britisk-kosovoalbanske sangerinde Dua Lipa. Og det har hun ikke glemt, for undervejs i hendes koncert på Orange Scene torsdag aften henviser dette års hovednavn til den fantastiske oplevelse, hun havde på Roskilde Festival i 2018. Dengang var hun en ny stjerne på popscenen med et succesfuldt debutalbum, der udkom året inden. I år er hun en megastjerne, der med albummet Future Nostalgia har placeret sig på poppens øverste tinder.

Albummet udkom i foråret 2020 – umiddelbart et mareridtstidspunkt at levere et popmusikalsk hovedværk på, da pandemi og nedlukning satte en brat stopper for fester, turneer og, ja, festivaler. På en eller anden måde har Dua Lipa dog formået ikke alene at overkomme denne udfordring, men nærmest vende den til sin fordel gennem en række stilskabende musikvideoer og streamede shows, som har gjort Future Nostalgia til nedlukningtidens eskapistiske magnum opus.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her