Anmeldelse
Læsetid: 5 min.

Forestillingen ’Asta’ er et vellykket og aktuelt portræt af Asta Nielsen med sulten seksualitet

»Det vigtigste er ærlighed,« understreger Asta Nielsen, når hun gang på gang fornærmer nogen ved at sige sandheden i Teatergrads vellykkede forestilling ’Asta’. Med Nanna Cecilie Bang som overbevisende fysisk stumfilmstjerne
Nanna Cecilie Bang rammer Asta Nielsens vilde energi og særlige udstråling i den fængende forestilling ’Asta’ hos Det Flydende Teater ved Sophienholm.

Nanna Cecilie Bang rammer Asta Nielsens vilde energi og særlige udstråling i den fængende forestilling ’Asta’ hos Det Flydende Teater ved Sophienholm.

Per Morten Abrahamsen

Kultur
7. juli 2022

Den danske filmstjerne Asta Nielsen fascinerer fortsat med sine ikoniske mørke øjne og sin vilde sensualitet. Hendes filmdebut i Afgrunden fra 1910 er legendarisk. Det samme er hendes tyske filmkarriere, der dog strandede, da nazisterne overtog magten i 1930’erne. Og nu er hun altså hovedpersonen i teaterforestillingen Asta, der spilles på den billedskønne græsplæne ved Sophienholm ned mod Lyngby Sø.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

John Damm Sørensen

Jeg kan ligesom anmelderen varmt anbefale forestillingen. Asta Nielsens datter Jesta Thomsen senere på Asta Nielsens foranledning Jesta Nielsen blev ikke bortadopteret, men voksede op hos Astas mor og søster.

Alan Frederiksen

Bedre anmeldelse kan et teaterstykke næppe få. Jeg får helt lyst til at se forestillingen.

Nedenstående er taget fra en artikel fra kristeligt-dagblad.dk om Asta Nielsen.
"I disse tider, hvor dansk film i en årrække har rakt ud efter internationale markeder, og hvor danske skuespillere i et vist omfang spiller med i udenlandske film, er det værd at erindre sig, at dansk film i årene lige op til 1. verdenskrig var en meget større international faktor. Det var især Nordisk Film i Valby, der leverede varerne til det internationale, især europæiske marked. Med filmene fulgte stjernene."
"Asta Nielsen blev en af verdens første filmstjerner. I årene fra 1910 til 1927 var hun en feteret berømthed. I disse år (artiklen er fra 2004) er vi ved at opdage hende igen."
https://www.kristeligt-dagblad.dk/kultur/gden-asta-nielsen