Anmeldelse
Læsetid: 5 min.

Henning Jensens rå erindringer rummer ingen forsonende glemsel

Den forbandet velskrevne erindringsbog ’En skidt knægt’ af skuespilleren Henning Jensen er et stærkt og følelsesafklaret portræt af en psykisk syg mor og en søn, der forsøger at få hendes kærlighed ved at spille roller
Kultur
19. juli 2022
Skuespilleren Henning Jensen stirrer anklagende mod læseren på erindringsbogens forside.

Skuespilleren Henning Jensen stirrer anklagende mod læseren på erindringsbogens forside.

Camilla Winther

En skidt knægt hedder skuespilleren Henning Jensens erindringsbog. Men den kunne egentlig lige så godt have heddet En psykisk syg mor. For det er morens sygelige adfærd og hendes tvangssymbiose med sønnen, der er kernen i denne uhyggeligt velskrevne bog. Og det er morens manipulation og utilregnelighed, som på uhyggelig vis stadig virker som livspræmissen for den nu 79-årige skuespiller. Ikke mindst fordi han har måttet indse, at morens depressive sind er gået i arv til ham selv.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her