Anmeldelse
Læsetid: 3 min.

’Natten har øjne’ er en forførende gyserfilm om, hvad mennesker vil gøre af kærlighed

Gabriel Bier Gislason blander jødisk mysticisme, gys og fuldfedt kærlighedsdrama i sin velformede spillefilmdebut, ’Natten har øjne’
Leah (Ellie Kendrick) og Maja (Josephine Park) forelsker sig, men noget er ikke, som det skal være, i Gabriel Bier Gislasons gyserfilm, ’Natten har øjne’.

Leah (Ellie Kendrick) og Maja (Josephine Park) forelsker sig, men noget er ikke, som det skal være, i Gabriel Bier Gislasons gyserfilm, ’Natten har øjne’.

Nordisk Film

Kultur
28. juli 2022

Maja (Josephine Park) er iført nissekostume, da hun første gang bogstavelig talt render ind i Leah (Ellie Kendrick) i Gabriel Bier Gislasons spillefilmdebut, Natten har øjne. Engang var Maja en skuespiller med gang i karrieren, nu er hun gået i stå både personligt og professionelt. Men hun forelsker sig hovedkulds i Leah, en ung britisk, jødisk kvinde, der studerer i Danmark, og hvis mor, der bor i London, er dansk.

Mødet mellem de to udvikler sig til et passioneret forhold, og da Leah får noget, der ligner et voldsomt epileptisk anfald og brækker benet, tager Maja med hende til England for at rekonvalescere.

Det er Leahs overbeskyttende og meget religiøse mor, Chana (Sofie Gråbøl), ikke voldsomt begejstret for. Leah og moren bor dør om dør, og Chana kommer hele tiden rendende og har ikke mange smil til overs for Maja, der gentagne gange forsøger at komme ind på livet af den uvenlige kvinde.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her