Anmeldelse
Læsetid: 3 min.

I en overdådig postapokalyptisk tegneserie erklærer Christian Skovgaard sin kærlighed til København

Hvordan ser København ud efter en klimakatastrofe? Det har Christian Skovgaard visualiseret i sin elegisk smukke tegneserie ’Efter København’, som er en kærlighedserklæring til København og dens arkitektur med bund i 1800-tallets klimaaktivister
Det er et afsindigt arbejdskrævende værk, Christian Skovgaard har kastet sig ud i. Men det retlinede resultater forløser hans kærlighedserklæring til København på bevægende vis.

Det er et afsindigt arbejdskrævende værk, Christian Skovgaard har kastet sig ud i. Men det retlinede resultater forløser hans kærlighedserklæring til København på bevægende vis.

Christian Skovgaard

Kultur
26. juli 2022

Efter København hutler de få overlevende sig rundt blandt murbrokkerne. De søger ly i metrotunnelerne. Et brutalt retssystem, som slavebinder enhver, der forbryder sig mod reglerne, for eksempel ved at stjæle mad, fastholder en primitiv magtstruktur i spænding med de horder af sprogløse, vilde mennesker, der hjemsøger det høje græs i byens terrain vague. Sammenbruddet er en realitet, men trods ruinerne er både naturen og byen her stadig, og den er smuk.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her