Anmeldelse
Læsetid: 7 min.

På Kunstmuseet i Tønder er følelserne ikke længere til at stole på

Kunst er bedst, når det ikke blot spejler vores følelser – men udfordrer eller ligefrem undergraver dem. Sådan en udstilling er kraftpræstationen ’Angst’ på Kunstmuseet i Tønder, hvor uro i nervetrådene får en helt ny karakter
I totalinstallationen »Forbi en himmel« af den dansk-østrigske kustnerduo SIGNA udspiller der sig en mareridtsversion af overgangsritualet fra barn til kvinde.

I totalinstallationen »Forbi en himmel« af den dansk-østrigske kustnerduo SIGNA udspiller der sig en mareridtsversion af overgangsritualet fra barn til kvinde.

Erich Goldmann

Kultur
2. august 2022

Angst: tidens følelse par excellence. Sved i håndfladerne, åndenød.

En hjertebanken forbundet med supermarkeder, en skræk for at besvime i køen hos bageren. Jeg kender den selv, den irrationelle angst: for skibskatastrofer, pludselig død, Tredje Verdenskrig, klimakrisen, aldrig at kunne komme ind på boligmarkedet … Og altid, som en understrøm: Hvad nu, hvis jeg spilder mit liv?

Det er ikke pastelfarver eller smukke landskaber, der er i fokus i årets særudstilling på Kunstmuseet i Tønder. Men angsten! Dette eksistentielle grundvilkår – eller sundhedsplagen, alt efter om man er af filosofisk eller folkesundhedsmæssigt tilsnit.

Værker af prominente og fortrinsvis skandinaviske samtidskunstnere udgør udstillingens skiftende epicentre. Omkring dem er der installeret værker af ældre karakter som en slags fortidens ringe i vandet. 

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her