Anmeldelse
Læsetid: 5 min.

’Resten af livet’ er endnu et langsomt og underspillet mesterværk af Frelle Petersen

Frelle Petersen er godt i gang med at lave en filmtrilogi, der i al stilfærdighed rager op i dansk film og viser, hvor vidunderligt berigende helt almindelig realisme kan være. Med ’Resten af livet’ giver han lige så fyldigt et billede af sorg, som ’Onkel’ gav af længsel
Line (Jette Søndergaard) og hendes bror (Lasse Lorenzen) i køkkenet efter et af de traditionsrige fødselsdagsselskaber med rigelig kage hjemme hos deres forældre, som ’Resten af livet’ er bygget op om.

Line (Jette Søndergaard) og hendes bror (Lasse Lorenzen) i køkkenet efter et af de traditionsrige fødselsdagsselskaber med rigelig kage hjemme hos deres forældre, som ’Resten af livet’ er bygget op om.

Rolf Konow

Kultur
7. juli 2022
LYT ARTIKLEN
Vil du lytte til artiklen?
Prøv Information gratis i en måned og få fuld digital adgang
Kan du lide at lytte? Find vores seneste lydartikler her

En ganske almindelig kernefamilie med voksne børn og trygge middelklassetilværelser går rundt og foretager sig ganske almindelige ting. Humøret er solidt muntert, omend lidt udfordret af, at datteren og hendes kæreste har svært ved at få børn.

Så indtræffer en højst uventet og livsforandrende ulykke, og familien fortsætter i sin reducerede form med at gå rundt og foretage sig ganske almindelige ting. Nu tynget af sorg, der gennemleves på vidt forskellige måder, og som ændrer markant på de enkelte relationer og hele familiens dynamik. Nogle driver fra hinanden, mens andre finder nye måder at være sammen på. Det er i grove træk, hvad der sker i Frelle Petersens aldeles fremragende drama Resten af livet.

I forhold til de fleste andre film, der laves lige nu, er Resten af livet en bemærkelsesværdigt langsom og stilfærdig film. Mange af de momenter, der gør størst indtryk, er stille stunder, ladet med en imponerende følelsesmæssig intensitet og krydret med få underspillede replikker.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her