Anmeldelse
Læsetid: 5 min.

Superheltefilmen ’Thor: Love and Thunder’ keder ikke, men det er en ærgerligt rodet affære

Taika Waititis både dramatiske og underholdende ’Thor: Love and Thunder’ handler om kærlighed mellem Thor og hans udkårne, Jane. Men instruktøren har svært ved at tøjle sin frodige fantasi og skæve humor, og det lider både filmen og kærligheden under
I det seneste skud på Marvel-stammen møder Thor (Chris Hemsworth, t.h.) sin ekskæreste Jane Foster (Natalie Portman, t.v.) – der også er blevet til Thor – i Taika Waititis flotte og skøre, men også usammenhængende ’Thor: Love and Thunder’.

I det seneste skud på Marvel-stammen møder Thor (Chris Hemsworth, t.h.) sin ekskæreste Jane Foster (Natalie Portman, t.v.) – der også er blevet til Thor – i Taika Waititis flotte og skøre, men også usammenhængende ’Thor: Love and Thunder’.

Marvel Studios/Walt Disney Co.

Kultur
6. juli 2022
LYT ARTIKLEN
Vil du lytte til artiklen?
Prøv Information gratis i en måned og få fuld digital adgang
Kan du lide at lytte? Find vores seneste lydartikler her

Jeg holder uendeligt meget af den newzealandske instruktør og skuespiller Taika Waititis frodige fantasi og skæve, løsslupne sans for humor. Begge dele har man kunnet nyde i film som What We Do in the Shadows, en mockumentary om vampyrer, The Hunt for the Wilderpeople, der handler om en dreng og hans onkel på flugt fra myndighederne, og dannelsesfortællingen Jojo Rabbit, der foregår under Anden Verdenskrig og fortæller om en tysk dreng, hvis bedste fantasiven er selveste Hitler – indtil han møder og falder for en lidt ældre jødisk pige.

I alle tre film holder Waititi en elegant og virkningsfuld balance mellem det morsomme og det følelsesladede, og det er ikke noget under, at Marvel Studios med Kevin Feige i spidsen hyrede instruktøren til at lave den tredje film i sagaen om tordenguden og superhelten Thor. Thor: Ragnarok (2017) var da også en underholdende, kulørt og anderledes Marvel-film, som lod den nordiske gud (spillet af Chris Hemsworth) kæmpe mod sin egen søster, Hel (Cate Blanchett), i et forsøg på at stoppe verdens og gudernes undergang.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Alvin Jensen

Og hvor har de så gjort af Tors korne Sif? De har intet styr på mytologien.

John Østergaard Madsen

Kulturel appropriation!

John Johansen

@ J. Ø. Madsen:
det er lidt sent at påråbe kulturel appropriation, Thor har været en del af Marvel universet siden 1962.
https://en.wikipedia.org/wiki/Thor_(Marvel_Comics)

@ A. Jensen:
Thor var en værre en der ikke fulgte nutids normer for monogami.
https://da.wikipedia.org/wiki/Thor

John Østergaard Madsen

@ John Johansen
Det var også lidt ironisk ment (omend ikke tydeligt) :). Når nu et oprindeligt folks kultur og religiøse skikkelser bliver (mis)brugt i den grad, så havde jeg bare lyst til at lege lidt med i koret der plejer at råbe op når der bliver inviteret til indianerfest. Men hov, vi har jo også haft udklædningsfester i lang tid før der var noget der hed kulturel appropriation ... så det vel også lidt sent at påråbe kulturel appropriation når vi tager en sombrero på? Eller?

Jøsses, hvor jeg syntes, det et latterligt.

Jeg er så træt af amerikanernes og popkulturens platte og forsimplede fremstilling af vikingetiden og Nordisk mytologi.

-Om end sagnet om Tors brudefærd da har sine platte elementer :D

John Johansen

@John Østergaard Madsen

Da jeg var ung holdt vi toga fester og bad taste parties, jeg er selv blevet bortvist fra en bad taste fest, fordi jeg mødte op I stone washed gulerods bukser, lakse farvet Lacoste poloshirt og docksides sko, det blev vurderet som absolut uden for skiven, da det var højeste mode på daværende tidspunkt, jeg har en mistanke om at jeg trådte på nogle ømme tæer, med min tavse kritik af et fantasiløst flertal.
Se eventuelt min kommentar omkring indianer fester hvis du vil have et udtryk for min holdning til temafester~